Sunday, April 01, 2012

Elektrik

Kui kaks nädalat tagasi oli õhus tunda kevadet, siis nüüd on talv jälle tagasi. Nädala jooksul tuli kuskil 10-15 cm lund maha ja ilmad on läinud jälle külmaks.
Teisipäeva hommikul sain kätte oma teleka. Kuna tegu on plasma telekaga, siis seda võib transportida ainult püsti ja seega toodi telekas mulle koju kätte. Jehuuu. Nüüd tuleb kibekähku elutuba remont lõpetada.

Teispäev, kolmapäev ja neljapäev olin haige. Kurk oli katki- valus oli neelata, külmavärinad ja energia puudus. Tööl oli kolmapäeval ikka päris raske. Aga 10 tassi teed aitasid mind külmavärinatega võidelda.

Reede hommikul olin jälle oma tipp-topp vormis. Õhtul käisin Per`i, Tina ja Kennethiga bowlingut mängimas. Leppisime kokku et kaotaja tiim valmistab võitjatele õhtusöögi. Mängisime kahe võiduni.

Esimese mängu võitsid Tina ja Kenneth, teise mängu meie. Seega viimane mäng on otsustav ja väga pingeline. Aga võitsime :), nüüd on millalgi õhtusööki oodata :).
Pärast bowlingut läksime Bolidenisse tagasi ja otsustaisme läbi astuda kohalikust baarist Caffe 33. Lena oli juba seal. Seekord oli kohvik päris tühi, mis on ebaharilik reede õhtu kohta. Põhjus oli väga lihtne. Reedel oli hokimäng. Istusime baaris ja ajasime juttu kuni sulgemiseni. Koju jõudsime kell 00.00

Laupäeval otsustasin pisut elutoas midagi kasulikku teha ehk siis veidi tapeeti panna. Akna kohal oli vaja panna lühikesed ribad, nii et just täpselt paras töö. Ainuke probleem oli see et seal üleval oli ka pistik. No mis seal ikka, nägin enam vähem kuidas Chris teised pistikud ära võttis ja siis juhtmed kuhugi sisse kruvis. Nii, peamine on leida must plastmassit asi, kuhu sisse juhtmed isoleerida. Pärast mõne minutist otsimist leidsin. Ok olemas. Vaja veel kruvikeeraja ja lõiketangid plastmass jublaka lõikamiseks. Lihtne. Kruvid lahti juhtmed ettevaatlikult välja- särakat ei taha küll saada. Tehtud. Nüüd juhtmed plastmassist asjandusse, kruvid kinni ja korras! Täitsa elektrik kohe.

Panin kaks lühikest paani tapeeti akna kohale ja arvasin et tänaseks aitab aeg on minna grillima. Seoses grillimisega võtan oma eelmises postituses öeldud sõnad tagasi. Rootsis on võimalik poes leida toorvorsti grillimiseks. Reede märkasin meie poes lambalihast ja teiseks sealihast vorste (kilo hind 144 sek). Laupäeval läksid grillile siis esimesed vorstid. Väga head!

Õhtul magama minnes ei olnud mul toas elektrit. Kuna väsimus oli suur siis ei viitsinud asja hakata uurima. Hommik on õhtust targem.

Pühapäeva hommikul, kui silm veel unine sain Sandralt esimese aprilli puhul päris hea tünga. Uni oli sekundiga silmist pühitud. Nimelt sain talt sõnumi et ta ei saa meie järgmisel nädalal plaanitud Egiptuse reisile tulla. Mina siis kohe küsisin, et mis juhtus? Vastuseks oli – aprill!!! :D.
Õhtul tuli Chris koju ja rääkisin talle et minu ja elutoas pole elektrit. Käisin juba kaitsemeid uurimas ja minu ning elutoa kaitse on üks ja see-sama. Läkisme koos keldrisse et kaitsmeid kontrollida. Võtsime garaazi kaitsmed ja panime minu toa kaitsme asemele. Nii kui sai kaitse sisse keeratud käis hele litakas läbi kaitsme. Selge see, kuskil on lühis.

”Nii, millal elekter ära läks?”
”Laupäeva õhtul.”
”Mis sa laupäeval tegid?”
”Ei midagi erilist, panin elutoas tapeeti. Oi ja ühendasin pistiku juhtmed lahti.

Läksime Chrisiga elutuppa ja ta lõikas tapeedi alt pistikupesa välja ning oh jahh. Hea et ma särakt ei saanud. Olin ühendanud juhtmed otsapidi kokku mitte kõrvuti. Nii et seal see lühis oligi. Lõpp hea kõik hea! Õhtul lõpetasime elutoa kolmanda seina. Nii et nüüd on ainult üks sein veel tapeetimiseks jäänud.


Nädala tarkusetera
See, kui sa vaatad kuidas keegi teine jutmeid näpib ei tee sinust veel elektrikut!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home