Sunday, February 05, 2012

Külmapühad

Eelmine pühapäev kui blogi oli valmis, vanematega jutud räägitud, Chris ja Theresa läinud (Chris läks nädalaks kodust ära, kõige pealt AITIK kaevandus ja siis nädalavahetusel pidi olema Saamide festivalil), mõlgutasin mõtteid et mis siis nüüd. Kell oli vähe ja magama ei tahtnud ka veel minna. Otsustasin et teen midagi kasulikku ja tassin paar halgu garaaži. Kuna omanik tahtis metallist puuderesti nädalavahetuseks tagasi leppisme Chrisiga kokku et tassin puud sisse (kuna ta on kodust ära) ja hiljem siis tema laob need riita. Panin riided selga ja läksin õue. Paarist alust sai mitu ja tund aega hiljem olid kõik puud kenasti garaažis. Ja nii oligi pühapäeva õhtu sisustatud.




Esmaspäeval pärast tööd tuli jälle väike töötuhin peale. Tegin algust puude ladumisega aga nagu mulle kombeks, et mida alsutad selle ka lõpetad, nii ka seekord. Väiksest ladumisest sai kolm riita puid ja oligi töö valmis. Nii mõnus kodune tunne oli. Pole juba ammu füüsilist tööd teinud.

Teispäeval tegin endale tööjuures nimekirja kuidas ma õhtut sisustan:
Valmistada õhtusöök ja tööle lõuna
Arved maksta
Lumi rookida- (iga päev sajab natuke lund juurde)
Pesu pesta
Riidekapp koristada

Tõeliselt vahva nimekiri teispäeva õhtu sisustamiseks. Kell kolm tuli Kicki (meie sekretär) minu juurde ja küsis kas ma ei tahaks hokit minna vaatama. Mõned piletid on vabad kuna nende omanikud ei saa täna minna. Viskasin pilgu korraks oma nimekirjale ja vastasin hetk hiljem, et „Miks mitte“.

Kell 15.30 tuli Kicki uuesti ja küsis, et kas ma mõnda sõpra ei tahaks kaasa võtta kuna keegi ei saa minna ja pileteid on veel üle. Helistasin Tinale, aga ta ei vastanud (hiljem selgus et oli koosolekul olnud ja ta ei oleks anyway huvitatud olnud), Chris oli ära ja Matt läks 2 nädalaks Šveitsi, seega ei olnud mul kedagi rohkem kutsuda.

Koju jõudes valmistasin öhtusöögi, maksin arved ja roksin lume (sain ikkagi mõned asjad nimekirjast tehtud) ning asusin Skellefteå poole teele.

Mäng oli vägev! Pole veel nii palju kismat hokis näinud. Aga vastastiim ise alustas, mis nad siis tulevad meie hoovi peale kaklema! Kuigi jah, ühel meie mängijal oli pärast väikest insidenti mokk lõhki ja veri väljas.
Teise kolmandiku lõpus (4 sekundit enne lõppu) oli meil platsil kolm mängijat ja vastastel viis. Kolmas kolmandik algas sama seisuga ja kestis 28 sekundit sealt edasi jätkus neli viie vastu. Kui tavaliselt saab keelatud võtte eest karistada 2 minutit, siis seekord sai üks meie mängija 5 minutit karistust. Kuid vaatamata vähemusele hoiti värav littritest tühjana. Supper töö mängijate ja väravavahi poolt. Mängu lõpuks olid vastased sooritanud väravale 24 pealelööki ja meie mehed 14. Kuid tulemuseks oli 2:0 meie kasuks. Pärast mängu läksin Tinale külla ja ööbisin tema juures.

Kolmapäeval oli meil rootsi keele tunnis uus õpetaja. Nüüd on enamus õpetusest rootsi keeles. Muidugi kui aru ei saa, saab alati küsida, et palun uuesti ja inglise keeles.

Kokkamise rubriik: tegin kotlette , aga et midagi huvitavamat teha lisasin 2 spl tomatipastat ja 2spl toorjuustu. Täitsa hea oli. Lisasin ka veidi vürtsi. Aga pingutasin punase chillipipraga veidi üle:)








Neljapäeva hommikul oli kena üllatus. Väljas oli -25. Aga kuna Eestis oli Tallinnas -24 siis ei olnud selles midagi erilist. Pärast tööd mängisin taksot ja sõidutasin meie Kanada bossi koju. Ta elab ajutiselt (siis kui Rootsis on) Bolidenis ja lahkub reede hommikul seega ei hakanud firma autot võtma vaid palus minult küüti.

Nädalavahetus möödus külmapühasid veetes.Laupäeva hommikul oli kell 8.3 väljas -35. Kell 9 tegin kaminasse tule et soem oleks. Mingi hetk lõi toa suitsu täis ja seega pidin aknad uksed lahti tegema ja kõik neli tundi kütmist oli asjata. Aga vähemalt sai värske õhu tuppa. Laupäeva pidi mulle üks sõber külla tulema, aga kuna pidi kauem tööl olema ja väljas oli -30 (päeva kõige soemad kraadid) siis plaani muutus ja veetsin laupäeva lebotades ja arvutist filme vahtides.

Pühapäeval käisin poes, kaks korda. Kuna esimene kord kui poodi läksin selgus, et pood oli veel kinni. No kui mõistus ei võta siis jalad võtava!

Nädala pärl

Pärast telefonivestlust ja oma e-maili edastamist oli tulemuseks järgnev aadress:
aire.bastrak@bjorkdal.com

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home