Sunday, February 12, 2012

Taaskohtumine

Esmaspäeval sain Tina`lt kõne:
”Oled sa õhtul kinni?”
Vastasin et jah, et plaanid tehtud (pidin Matt`iga kokku saama, ta on Sveitsist tagasi).
”Kas saad need tühistada?”
”Ma arvan küll, mis siis?”
”Chris on Rootsis ja ööbib Skellefteåas, nii et tule linna ja kohtume temaga ning saad minu juures ööbida.”
Vapsee. Tegemsit siis Chrisiga, kellega EMC`l koos õppisime. Ja nii läkski, peale tööd Tina juurde ja siis jalutasime linna, Chrisi hotelli. Oi, kui külm väljas oli, aga mõnus oli. Lumi krudises jalge all ja pakane näpistas nina ning näris kintsu ja tagumikku.

Saime hotellis kokku ja hakkasime rääkima, et mis ta Rootsis teeb jne. Tuli välja et neil oli kohtumine Björkdalis (minu firmas) ja nad tutvustasid uut tehnoloogiat materjali rikastamiseks.

Hiljem selgus veel et nad olid meie kontorisse saabunud veel siis kui ma olin seal olnud. Maailm on ikka nii väike. Rääkisme Chrisi ja tema töökaaslasega maast ja ilmast ning kella 23 paiku oli aeg Tinaga sammud kodu poole seada. Jalutasime tagasi Tina juurde ja nüüd oli pakane armutu. Korterisse jõudes ja voodisse pugedes sain teki all tublisti miski tund aega kenasti väriseda. Õues kõndides ei saanudki nii aru et külm on, aga siis liigud ja ei hooli sellest, eesmärk oli ruttu, ruttu, tuppa sooja saada. Aga poole tunniga väljas kõndides oli külm nahavahele pugenud ja endale sinna pesa pununud ja ei tahtnud kuidagi lahkuda.

Teispäeva hommikul kell 7 oli mul oma ülemusega koosolek. Rääkisme minu lepingust, mis teadupärast lõppeb veebruari lõpus. Aga ei lõppe.

Esmaspäeval kui küsisin ülemuse käest, et kas tal on see või järgmine nädal minuga aega rääkida mu lõppevast töölepingust, hakkas ta naerma ja ütles et :” Ei, ei. Sinu leping ei lõppe kohe kindlasti”. Räägime sellest teisipäeva hommikul.

Nii me siis vestlesime tunnikese teispäeva hommikul. Keset meie vestlust tuli Kicki ja ütles et ta sai rikastusvabrikust kõne et mu auto tuled põlevad. Jooksin siis kiiruga välja ja nii oligi. Parktuled olid peale jäänud. Alguses mõtlesin, et huvitav kes küll teab et see minu auto on, aga daaaaa. Mul ju ainuke auto siin, kellel on autol eesti numbrimärk :)

Vestlus ülemusega külges positiivses meeleolus ja tulemuseks oli tähtajatu leping ning pisike palgatõus.

õhtul käisin Chrisiga ühe tüübi juures, kes läheb tööle Saudi Araabiasse ja seega müüb oma mööblit. Käisime asju vaatamas ja ostsin magamistuppa voodi kõrvale käivad kapid. Kuna jään nüüd siia pikemaks, siis võin mööbeldama hakata. Rüüpasime tassikese teed ja arutasime eluoludest Saudi Araabias ja minul oli kohe hea võimalus Jordaania kogemus vestlusesse tuua. Helise skorpioni hammustuse sain ka mainitud. (”Meeldiva” kogemuse laagri õega jätsin siiski välja).

Kolmapäeval õhtusöök neljale. Kutsusin Tina ja Kennethi õhtusöögile. Seekordseks roaks oli suvikõrvitsa-peekonivorm (toidutare.ee). Hakkisin kõik mis vaja peeneks ja segasin kokku, aga seda oli liiga palju, mu ahjuvorm oli triiki täis. Seega tühjendasin seda veidi ja tõstsin suvikõrvitsasegu teise vormi. Originaalretseptis on kirjas et lisa peekoni ribad ainult vormi peale siis mina veidi tuunisin retsepti ja lisasin peekoni kuubikud ka vormi sisse. (järgmine kord praen peekoni kuubikud enne läbi, siis jäävad mõnusad krõbedad). Segule kohvikoor peale ja ahju. Nüüd väiksemas ahjuvormis olevat segu tuunisin ka peekoni kuubikutega ja lisasin veel tomatipastat, ning 10 min enne valmimist panin riivjuustu peale ja siis tagasi ahju. Retseptis sulatatudjuustu (retseptis soovitati kasutada merevaiku) asendasin olude sunnil Philadelphia toorjuustuga. Toimus väga hästi. Mõlemad variandid olid väga head. Proovin kunagi sama vormi ka kanaga ja lisada vormile veel paprikat või siis pipra kaunu. Selle retseptiga on hea asi see, et siin on mänguruumi.

Reede õhtul lendasime Tinaga Stokcholmi, et kohtuda seal meie EMC kaaslasega. Salwek oli juba varem kohale jõudnud nii et kohtusime hotellis. Peatusime Nordic Sea hotellis. Lennujaamast hotelli sõitsime Arlanda Express rongiga, mille maksimum kiirus minnes oli 188 ja tagasi tulles 205 km/h, äge kui selline liin käiks näiteks Eestis Tallinna ja Tartu vahet. Jõudsime hotelli kuskil 21 paiku.
Tegime väikse burksi ja siis istusime hotelli baaris. Magama saime pärast kella ühte.

Laupäeval oli plaan minna vahtkonna vahetust vaatama (Kuna see oli Slaweku esimene kord Stockholmis) ja siis Rootsi ajaloomuuseumi. Ilm oli pilvine ja tuuline ning päris külm. Enne vahtkonna vahetust põrkasin lossiõuel kokku Üllega. Ta kirjutas küll mulle et on Rootsi tulemas, aga millal seda ei täpsustanud ja nüüd siis saime Stockholmis juhuslikult kokku. Väike maailm. Ajasime paarsõna juttu ja pöördusin siis tagasi Tina ja Slaweku juurde ning rääkisin neile paar lauset Eesti keeles. Kui Slawek oli kaks korda küsinud: Mida? Mida? Taipasin oma viga ja läksin jälle inglise keelele üle.

Kui olime oma 40 minutit külmetanud ja vahtkonna vahetuse ära vaadanud, otsustasime teha kohvikus ühe sooja joogi enne kui muuseumisse edasi liigume. Kohvikus oli aga nii mõnus ja soe, nii et kui sealt jälle pakase kätte läksime otsustasime et muuseum jääb küll täna ära. Jalutasime veel veidi linnas ringi ja siis otsustasime lõunat/õhtust sööma minna ning siis hotelli soojenema.

Õhtul kell 19 oli meil aeg jääbaari bronnitud. Päris äge asi välja mõeldud, väga hea äriidee! Pilet hinnas (150 sek) oli üks jook baarist. Jõime oma joogi ära, pildistasime ennast puruks ja tulime tulema.






Õhtul istusime toas meenutasime EMC-d ning libistasime õlut ja tegime pitsi viina. Mängisime UNOt ja vahtisime telekat. Nii mõnus just nagu EMC ajal.

Pühapäeval oli ilm ilus ja käsime linnapeal jalutamas ning väiksel shoppingu tuuril. Ostsin endale ühe rootsi keele õpiku. Pühapäeval kell 18.30 olin jälle kodus.

Nii et see nädal sai kohe kahe emc kaaslasega kohtutud pluss veel kohtumine Üllega. Äge! :)


Nädala pärl tuleb seekord töö juurest.
Olime koosolekul ja arutasime kuidas meie vee ärajuhtimise projekt kulgeb. Ning mina küsisin, et kas meil on ka plaan B kui vesi vanast tiigist mitte uude tiiki ei jookse vaid kaevandusse voolab? Selle peale vastas karjääri juhataja:
Plaan B on see, et siis me kirjutame lahkumisavaldused :)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home