Sunday, January 22, 2012

Uues kuues

Esmaspäeval saabus meil kontorisse uus mööbel. Sagimist kui palju. Pidime jälle oma asjad ümber kolima.

Teisipäeval kolisime siis lõplikult oma tutikate laudade taha. Nüüd on siis lõpuks meie tuba valmis ja näeb välja selline.











Punasele vaheseinte värvile leidsime Erikuga seletuse. Kuna punane värv on armastuse värv, siis sümboliseerib see meie armastust ja kirge töö vastu :).

Olen nüüd FB`is Eestlased Rootsis grupi liige ja uurisin kas keegi on ka üleval põhjas kuskil minu lähistel. Tuli välja et üks neiu alustas Jaanuaris õpinguid Umeås ning muidu elab Skellefteås. Lisaks on siin veel teisigi lähilinnades. Väga lahe. Loodetavasti on meil võimalus kohtuda :)

Kolmapäeva õhtul oli Tina mul külas. Käisime saunas ning pläkutasime maast ja ilmast.
Neljapäeval nautisin jälle talverõõme. Sai lund kühveldada.
Neljapäeval ja reedel olid meil karjääris külalised. Reedel rääkisme Lenaga pea poolteist tundi ühe külalisega toodangu planeerimisest ja optimeerimisest, näitasime kuidas meie seda teeme. Blokkmudelid ja kaardid ja andmebaasid ning kokkuvõtteks et rohkem oleks vaja puurimist, et saada rohkem andmeid :)

Reedel käsin siin esimest korda Bolideni kohvikus mis kannab nime Cafe 33. Sain seal kokku noormehega kes on pärit Küproselt. Nimeks Matt, vanus 21. Alustab oma viimast magistriaastat Umeå Ülikoolis augustis, hetkel elab Bolidenis.

Laupäeval käisin Skellefteas poes õhtuseks kokkamiseks asju ostmas (Kutsusin Tina ja Kennethi külla). Tagasi tulles jalutasid tee ääres kolm põhjapõtra. Kuna nad olid minu raja peal ja just parkimisplatsi otsas pidasin auto kinni ja tegin paar klõpsu.














Laupäeva pärastlõunal vaaritasin siin külaliste auks hakklihavormi kartulipudruga. Retsept on pärit raamatust „Pereköögi kokaraamat” lk 188. Suupisteks oli sinihallitusjuustuga täidetud šampinjonid, lk27.

Toit oli maitsev, aga ega see kokkamine nii libedalt ei läinud. Tuli välja et poest ostetud piim ei ole mitte tavaline piim vaid hoopis keefir :) õnneks oli mul kodus veel nii palju piima et kartulipudru tegemiseks täiesti piisas. Aga kokkuvõttes oli hea avastus et keefiri leidsin. Jõin paki kahe päevaga tühjaks :D. Ja kui juba kartulipudrust rääkida siis jah. Tampisin siis seda putru päris hoolega , aga ikka oli tunda väikseid tükikesi. Mida teha?. Chrisil on saumikser, no see oleks ju ideaalne! See peaks kõik nii peeneks tegema, et kartuliputru oleks võimalik isegi kõrrega imeda. Asetasin siis poti lauale, pistsin saumikseri potti ja vajutasin nuppu. Sa kurja küll! Pudru lendas potist neljas suunas mööda kööki laiali, õnneks mitte palju, sest lülitasin seadme kiirelt välja, aga siiski piisavalt palju et tekitada väikest ahastust. Krt nüüd peab veel kööki koristama hakkama ja särk oli ka kõik pudruga koos. Aga ma ei lasknud ennast sellest väiksest äpardusest häirida. Otsisin kõrgema äärega nõu ja siis sujus juba kõik libedalt.

Peale õhtusööki mängisime UNOt. Kaardimäng. Algul mängisime niisama aga siis hakkasime punktide peale mängima. Algul on kõigil mängijatel 500 punkti ja siis hakatakse sealt punkte maha lahutama. Võitja numbrist lahutatakse maha nii palju punkte kui teistel mängijatel kokku kätte jäi. Algus oli tasavägine, aga siis rebis Kenneth ennast suure punktisummaga kohe esimeseks. Vaikselt võtsime Tinaga Kenneth`ile järgi. Kuskil 200 punkti juures tegin nalja, et lõppus läheb rasudelt rebimiseks et kõigil on üks punkt ja siis on närvid kõigil väga pinges.

No palju mööda ei pannud. Mingi hetk oli minul 9 punkti ja Kennethil 8 punkti. Kuna Tina oli meist veidi taga pool, siis pigem võitku Tina kui Kenneth, aga ei, Kenneth võitis. Lugesime Tinaga oma punktid kokku ja oh seda rõõmu, ainult 7 punkti. Nii et nüüd oli seis 9:1 minu kahjuks. Nalja kui palju. Viimase mängu Kenneth siiski võitis ja pälvis peavõidu. Igati lahe õhtu oli.

Pühapäeval rookisin jälle lund. „Labidamuskel” on mul juba päris tugev, suudan hoovi ilma puhkepausideta ühe korraga järjest puhtaks teha. Alguses pidin ikka 2-3 korda vahepeal puhkama. Eks mu tehnika on ka nüüd veidi parem. Õhtul käisin Matt`i juures pizzat söömas, minu poolt olid õlled. Vaatasime filmi Taxi. Maitsesin kolme erinevat pizzat. Minu jaoks üllatusmoment oli pizza kartuliga ja maitses väga hästi, lisaks kartulile oli loomulikult juust, ja siis veel paprika, tuna kala, seened, sibul. Väga hea pizza.


Nädala õpetus: Alati enne pesu pesemist kontrolli, et kuskil taskutes ei ole salvrätti, isegi kui oled kindel et ei ole, kontrolli ikka!

1 Comments:

Blogger Aire said...

This comment has been removed by the author.

6:45 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home