Wednesday, November 08, 2006

Nädal Aachenis

Esimene nädal koolis on juba möödas. Alustasime avakaevandamisega. Õppejõud on väga hea. Siiani parim. Kursuse lõpuks peame esitama projekti ja tegema presentatsiooni. Eksam on juba 21 novembril. Meiega liitus ka üks Erasmuse tudeng Hispaaniast ja olen temaga avakaevandamise projektis paaris. Esmaspäeval oli avaloeng. Saime läpakad ja koodid. Ning kuskil kell kolm lõppes kool ja meile tehti väikene ekskursioon Aachenis. Neil on iga kuju kohta jutt või legend, mis vahel on päris naljakas. Teisipäeval oli algul loeng ja pärast Surpac. Kuna minu paariline pidi minema saksa keele tundi siis olin üksinda. Sain ilusti hakkama, kuna oli peamiselt kordamine ja meeldetuletamine Soomes õpitu kohta. Teisipäeval oli Halloween ja läksime õhtul Aachenisse linna peale. Meiega tuli ka Mathilde sõber. Rahvast oli linnas palju ja pubid olid kõik ülerahvastatud. Tagasi jõudsime kuskil kolme paiku. Ajasime veel veidi juttu ja läksime kuskil nelja paiku magama. Kolmapäeval oli vaba päev kuna sakslastel on mingi püha. Neljapäev oli ekskursioon Garzweiler ligniidi karjääri, mis on RWE oma. Reedel andis meile loengut veeärastamisest sama firma insener ja hiljem tegime ka harjutuse, mida andis jälle üks sama firma inseneridest. Peale lõunat jälle loengud rootorekskavaatoriga kaevandamisest. „Rootorekskavaator, rootorekskavaator, rootorekskavaator: trünn-trünn.””
Laupäeval käisime Vaalsist 50 km väljas väikses linnas ja õhtu oli väike istumine Tina sõbraga. Mina., Tina, Antti, Marcus ja Hein. Pühapäeval oli täielik puhkepäev.
Esmaspäeval (6.11) oli terve päev otsa surpac, mis veidi peale lõunat otsustas ülesse ütelda. Nii et harjutus lõppes juba kell 14.30. Kool sai läbi 15.00. Käisin peale kooli Aachenit uudistamas ja jõudsin koju alles kell 18.30. Teisipäeval sain koolist vabaks alles kell 17 paiku. Viimase ül juures jooksis mul surpac kaks korda kinni. Olin jälle peale lõunat üksinda. Käisime Tinaga peale kooli pusade trükki vaatamas. Tahame omale pusa teha EMC oma. Kolmapäeval lubasid Hein ja Mathilde meile tüüpilise hollandi õhtusöögi teha. Kartulipudru ja mingi vorstike. Neljapäeval algab kool alles kell 14.00, nii et saame kolmapäeval mõnusa olengu teha.
Mainisin juba et meil on läpakad kooli poolt, nii et Windows on kõik saksa keeles. Jehuuuuuuu. Kas pole vahva, nii et kes vingub eesti keele üle palun proovige vahelduseks saksa keeles. :D

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home