Sunday, October 01, 2006

Plägatibid Soomes

Plägatibid Soomes.
Esmaspäeval algas meil kool kell 8.00 ja aineks oli Mining Automation and Maintenance. Loengupidajaks oli Roootsi ülikooli professor, kes tegelikult on pärit Indiast. Siiani üks parimaid loenguid Soomes. Inglise keelest oli küll vahel raske aru saada, aga ta seletas oma ainet paljude näidetega ja seega said asja mõttest ikkagi aru. Samuti oli ta ka esimene, kes suhtles tudengitega küsis meie käest küsimus ja palus meil näiteid tuua. Eelmine nädal tegime ka kolm presentatsiooni. Esimene ül. oli automatiseerida mõni kaevanduse masin. Meie grupp sai ankurmasina. Pidime mõtlema kuidas oleks võimalik masinat automatiseerida ja mis seadmeid selleks vaja läheb. GPS süsteem, kaamerad või radar jne. Samuti millised raskused võivad esineda masina disainimisel ja hiljem töötades. Igal juhul väga huvitav ül- siiamaani parim. Teised kaks presentatsiooni olid loetud artiklite kohta. Igaüks grupist pidi esinema, mina sain kõige lihtsama osa- sissejuhatuse :D. Viimane kodutöö tuleb esitada hiljemalt kolmapäevaks. Nii et esmaspäev ja teisipäev lähevad kõva õppimise all. Ülesandeks on väla mõelda uuele ja vanale kaevandusele hooldus strateegia ja eesmärgid. Kuidas seda rakendada ja kasutada, investeeringud jne.
Reedel siis saabusid Elo, Merka, Mari ja Ave mulle külla. Käisin neil sadamas vastus ja trammiga ühikasse sõites muidugi rääkisime kõva häälega eesti keelses, ning küsisin , et kas keegi on trammis veel peale meie, kes eesti keelest aru saab ja üks meesterahvas oligi :D
Reede õhtul käisime ööklubis pidutsemas, kus alguses polnud muusikal väga vigagi aga lõpuks läks igavaks ja kuna mõned meist olid „pisut” väsinud siis otsustasime koju tulla, enne ka väike Macki tuur- vesi ja hamburger maitsesid väga hästi. Hostelis läksime Merkaga põrgupõhja filmi vaatama ka üks türklane tuli sinna ja oli sellest üritusest väga vaimustuses. Andsin talle oma dvd ja kuna mul on arvutil töölaua pildiks sudoku mõistatus, siis sain tema käest mingi erilise sudoku raamatu :D. Laupäeval käisime peale lõunat linnapeal ja poes sisseoste tegemas õhtuseks saunapeoks. Sauna oli väga mõnus ja pidu kujunes väga meeleolukaks ning kõik olid üritusega rahul. Meie jõudsime koju kuskil 2 paiku, teised läksid veel edasi ja sattusid gay klubisse :D ning saabusid kella 4 paiku. Hommikul vara lahkus Elo, meie siis veel põõnasime. Pühapäeval nautisime veel viimast korda vesipiipu ja lobisesime köögis :D Ning lõpetasime oma õhtuseid väheseid jääke J. Juba kell 18.00 olimegi ilusti sadamas ja jätsime hüvasti. Homme tuleb Sandra külla, nii et jälle tulemas mõnus õhtu, kuid enne pean siiski ka veidi õppima ning neljapäeval juba lahkumegi ekskursioonile ja reedel olen juba Eestis. Jama on ainult see, et peame toa tühjaks tegema ja oma asjad kokku korjama. Sain juba peaaegu enamus asju lahtipakitud, kui hakka jälle kokku korjama. Järgmised uudised peale ekskursiooni.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home