Thursday, November 23, 2006

22.11.2006

22.11.2006
Nu tere jälle. Meil on siin internetiga probleeme ja viimased nädalad olin hõivatud Open Pit projektiga. Reedel oli presentatsioon ja teisipäeval (21.11) oli eksam. Nüüd saab jälle veidi vabamalt hingata. Hetkel on loengud Environmental Issues. Aga nüüd siis lähemalt, mis vahepeal toimunud. Hollandlaste õhtusöök oli kartulipudru, mingi rohelise salatiga ja vorstike, nii et üsna sarnane meie toidule. Ekskursioonidega külastasime Hambachi karjääri, Komatsu tehast ja Lubjakivi karjääri kus nägime ka lõhkamist. Hambachi karjääris saime ronida rootorekskavaator (edaspidi RE) peale. Käisime juhtimiskabiinis ja seda kõike samal ajal kui RE töötas ning saime ka istuda toolis teeselda, et oleme operaatorid, ülivägev!! Meid jaotati kolme gruppi ja meie saime käisime esimesena RE peal. Järgmisena seletati meile Laserskännerit, mis on ainulaadne ja spetsiaalselt tehtud sellele firmale. Skännerile on monteeritud peale fotoaparaat ja skännitud objekt või ala pilt tiritakse pärast skännitud vaate peale. Nii et tulemuseks on värviline 3D pilt. Skänner maksab 120 000 eur pluss tarkvara. Hetkel on neil on ainult 1 selline aga tulevikus on plaan neid juurde osta. Ja viimasena tegime arvutusi, karjääri planeerimises toodangu osas.
Komatsu tehas oli tehas nagu ikka. Saime ronida ekskavaatori otsa ja nägime kabiini seest. Esimene grupp leidis häire sireeni :D ja pärast seda tormasid kohale paar päris kurja töölist ja valvasid, et keegi enam midagi ei puutuks. Mina olin meie grupist esimene, kes sai kabiininis opreaatori pulti. Saanud info eelnevalt grupilt kus sireeni nupp asub, palusin meie „järelevalve inspektorilt”, kas võin sireeni lasta. Sain jaatava vastuse :D. Kabiinis olles ei kõla see üldse nii valjusti kui väljas olles. Eksamil olid küsimused, mis olid seotud külastatud firmade kohta, näiteks: miks firma kasutab seda tehnoloogiat.
11.11. laupäeval käisime Kölnis karnevalil. Iga aastane üritus, mis alati algab 11.11 ja kell 11.11. Rahvas kannab kostüüme või lihtsalt mõnda lahedat kübarat, peakatet. Mina ja Hein kandsime põllesid ja mul oli ka mu punane müts. Hiljem värvisime ka näod ära. Mina ja James olime viimased, kes lahkusid ja jõudsime Vaalsi kuskil 20-21 paiku. Pühapäeval käsime jalgpalli vaatamas Aachen Alemannia oli tiim kelle poolt olime. Meie tiim oli taga 1:0 kui viimasel mängu minutil said viigi värava. Lahe kuidas rahvas fännab oma võistkonda. 97% pealtvaatajatest kandsid Alemannia salli. Ostsin endale ka :D. Kui mängijad väljakule kutsutakse hüütakse ainult mängija eesnimi ja rahvas karjub perekonnanime. Kogu mäng vältel rahvas laulis ja toetas oma meeskonda. VÄGEV!
Eelmine reede 17.11 oli meil projekti presentatsioon ja pärast seda käis meil Liebherri esindaja oma firmast rääkimas ja uusi inimesi tööle moosimas. Laupäeval käsime pubis jalgpalli vaatamas (2:2) ja õhtul läksime Chrisi juurde peole ning hiljem Aachenis. Pühapäev kulus täielikult õppimisel. Esmaspäeval loengud ja teisipäeval eksam. Eile peale eksamit, kell viis, käisime lähedal olevas baaris. Mängisime lauajalgpalli ja piljardit. Otsustasime edasi liikuda kesklinna. Möödusime majast mida renoveeriti ja tellingud olid igal pool. Otsustasime ülesse ronida ja Aachenit imetleda. Kahjuks katusele me päris ei pääsenud. Tagasi tulles oli just kohas, kust tellingutel redel läheb üks mees ja ta oli küljega meie poole. Aken oli tellingutest kuskil 5m kaugusel. Hiilisime ja ronisime vaikselt alla, süda sees põkslemas, et kas märkab meid või mitte. Pääsesime puhtalt :D. Vaalsi jõudsin poole ühe paiku. Enamus juba magas ja näha oli et meie juures oli väike istumine olnud. Hommikul oli nii mõnelgi padi veel näos kinni, kui bussiga kooli sõitsime. Nädalavahetusel on FEMPi kokkutulek ja Helena tuleb ka, nii et saan jälle veidi eesti keelt rääkida :D. Täna lähen kinno ja homme algab kool kell 10.00. Viimase hetke kommentaar. Film "Borad" lõpus oli kunagine eesti pingviini jäätise reklaam :D südant soendav moment. Kellel aega minge seda filmi vaatama.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home