Tuesday, October 15, 2013

Remondime


Esmaspäeva õhtul sai paika pandud remondiplaanid. Lagi ja seinad värvime ning põrandale parketi paneme ise. Vähemalt üritame. Kui midagi välja ei tule siis saab alati töömehe palgata, kes selle jama ära likvideerib.
Teisipäeval käsime poes ja ostsime ära värvimiseks vajalikud tarvikud ja värvi.
Kolmapäeval tegime esimesed ettevalmistused värvimiseks. Tühjendasime toa ja täitsime seinas ja laes olevad augud ning laotasime põrandale paberi.
Kõik teavad mis päeva on kalapäev. Loomulikult neljapäev. Tuleb välja et ka Rootsis on neljapäeval ja söögil oma seos. Nimelt neljapäeval oli tavaliselt koolis supp ja pannkoogid. Kuulsin seda kolmapäeval Halina käest. Otsustasime et neljapäeval lähme ja vaatame ise järgi ning sööme kaevanduse läheduses asuvas koolisööklas. (Buffe lõuna 7 euri). Saabusime siis neljapäeval sööklase ootuses süüa pannkooke ja suppi, aga mida pole on just need toidud. Küsisime et mis nüüd juhtunud on? Ma veel ütlesin et tulin ekstra täna selle pärast et mulle lubati suppi ja pannkooke. Vastati, et  see ei ole eriti populaare söök ja sellepärast seda iga neljapäev ei tehta. No pole hullu head ja paremat oli buffees küll. Saime kõhud täis ja järgmine nädal proovime jälle.
Reedel oli plaan töölt tund aega varem ära minna, et öelda Per`ile head aega. Talle tullakse kell 15 järgi et siis sõita Östersund`i sulgpalli mängima. Mängud olid laupäeval ja pühapäeval, aga kuna Östersundi on üle 500 km siis mindi juba reedel.
Nii, olen siis tööl teen kõik ettevalmistused lõhkamiseks (lühidalt ja lihtsalt- pistame pallid enne lõhkamist auku ja pärast ostime need detektoriga ülesse ja saame enne kaevandamist teada kuhu meie kullamaak on lõhkamisega liikunud). Pallid olid aukudesse pandud  kell 12.30 oli plaanitud lõhkamine. Kell 12.00 tuli karjääri geoloog/tehnik ja ütles et auto on vaba, võin minna. Läksin kell 12.15 lõhkamist filmima. Lõhkamine toimus 12.32. Tavaliselt lähme kohe pärast lõhkamist palle otsima. Seekord aga, tulen mina just karjäärist tagasi, et noh poisid, nüüd on minek (tegelikult on tegu naisterahvaga ja üks kanadakas kes on meil külas tahtis ka tulla (tema oli mees)), istuvad nad just lõunat sööma. No hea ajastus! Kell oli 12.42. Siis Kanadakas küsis siis imestunud näoga, ega sa kohe ei plaaninud minna?  Kohe ikka, varsti hakkab pimedaks minema J.  Tegid siis kiire lõuna ja kell 13.15 asusime palle otsima. Nii palju siis mu varajasest koju minemisest. Kell 14.20  olid pallid leitud ja kell 14.30 sulgesin arvuti. Jõudsin koju 10 min enne Per`i minekut.
Saatsin Per`i teele ja asusin ennast linna minekusk sättima. Käsin Tina ja Kennethiga bowlingut mängimas ja pärast läksime õhtustama, mõned õlled ja kell pool üks olin kodus.
Laupäeva hommikul põõnasin kaua. Laiutasin voodis täie mõnuga. Keskpäeval asusin külalistetoas lage värvima. Peaaegu pool lage sain värvitud kui värv sai otsa. No mis jama. Võtsin siis purgi kätte ja lugesin mis kirjas oli ja no ilmselgelt ühest 0,75 l ei jätku. Vahetasin riided ja läksin poodi ning ostsin kaks purk veel. Kindluse mõttes kaks. Parem jäägu järgi kui et uuesti peaks poodi minema.
Veidi enne kella 15 oli lagi värvitud. Vahepeal helistas Per et esimese mängu nende võistkond võitis. Vägev. Siis andis Tina teada et nad on minu poole teel ja toovad mulle ühe riiuli. Panin kohvi  ja teevee hakkama ning käsin kiirelt pesus.
Kella neli algas lõõgastav õhtu. Raamat, arvuti ja seriaalid.
Pühapäeval otsustasin et mis ma siin  ikka ootan. Hakkan seinu värvima. Nii kui nii tuleb vähemalt kaks korda üle värvida.  Siis saab juba esmaspäeval teise kihi värvi peale. Värvimine kulges rahulikult. Vahepeal sai paus tehtud ja lõunatatud ning vennaga skype`is räägitud. Kell 16 oli olid seinad värviga koos. Aeg minna poodi ja hakata õhtusööki valmistama. Per tuli kell 19 koju, sõime ja muljetasime nad olid teised kaks mängu ka võitnud. Mina rääkisin värvimisest. Remondi teemal võin rootsi keeles juba päris palju rääkida J.

Nädala tarkus:
Kui kanadakas labidaga enne lõhkamist detnööri lööb, siis Aire läheb ja kutsub lõhkaja asja kontrollima! :)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home