Sunday, August 25, 2013

Soolaleivapidu

Nädal läinud nagu niuhti. Tööl käib kiire töö andmebaasiga. Möllan hommikust õhtuni uue tarkvaraga ja proovin leida kõige paremat lahendust et uus andmebaas ühildada Surpac programmiga. Asjad edenevad ja järgmine nädal peaks saam kõik joonde. Meile tuli appi Kanadast pärit naisterahvas Pat, kes on kursis uue tarkvaraga rohkem kui meie. Tema õpetab mulle ja Halinale uut programmi ja kõiki selle vigureid, koos õpime iga päev midagi uut, mida uue tarkvaraga saab ja ei saa teha. Kuna Pat Surpacit ei tunne siis on jäänud hetkel minu õlule uus andmebaas ühildada Surpaciga ja Halina siis keskendub puuraukude logimisele ja programmi info sisestamisele.
Kolmapäeval hakkas juhe juba vaikselt tööl kokku jooksma, sada korda proovi ühte ja sama asja aga teist teed pidi ja nii siis juhtuski väike apsakas. Iga kord kui midagi jälle avastasin panin selle oma abifaili kirja ja jagasin siis seda Pat`i ja Halinaga. Seekord siis panin kirja et millised on Surpacis kohustuslikud tabelite nimed. Puuraugu  proovide sisestamisel on tähtis proovi  võtmise sügavus. Meie tabelites on need inglise keeles märgitud : depth_from ja depth_to (sügavusest ja sügavuseni).  Kirjutasin siis abifaili et kohustuslik tulba nimetus on: death_ from ja depth_to (surmast ja sügavuseni).
Saatsin faili muidugi kenasti ära ja alles paar tundi hiljem märkasin et uuuups! Õnneks on Pat ja Halina väga lahedad ja saime koos kõvasti naerda.
Kolmapäeva õhtul käsime Per`iga pangas ja tegime kõikvõimalikud kindlustused: korterile, varale, elule ja tervisele. Autod said kindlustatud kohe siis kui ostsime nii et kui soovime siis saame alles aasta pärast kindlustust vahetada. Kindlustusfirmat võib Rootsis kord aastas vahetada. Ma ei tegi kuidas Eestis sellega lood on.
Neljapäeval alustasime soolaleiva peo ettevalmistustega. Per koristas tube ja mina küpsetasin tuuletaskuid ja soolasin pange täie kurke.

Mis on lehtede all peidus?

Reedel sain kella 13 tööga ühele poole, viimased ostud poes ja kell kaks alustasin vaaritamist. Kella 19.00 oli külalisi oodata. Aeg surus peale ja alguses tühise tööna näivad suupisted võtsid palju aega. Aga kell 18.50 panin tomati  küüslaugu saiakesed ahju ja uksekell helises ning esimesed saabujad olidki kohal. Pidu võis alata.

 20 minutit hiljem oli jutusumin juba toas nii suur et muusikat oli vaevu kuulda, järelikult oli inimestel tore. Üritasin kõigiga pisut vestelda ja sebisin ringi ning aeg muudkui lendas. Märkamatult oli kell 22 ja oli aeg sügavkülmast välja võtta, hoole ja armastusega sinna paigutatud, Vana Tallinn. Tehtud.  Veel kolm inimest juures kes arvasid et see on imehea jook ja palusid seda endale tuua kui järgmine kord Eestisse lähen.  
Saime soolaleiva kingituseks veiniklaasid, šampuse klaasid (täpselt see mida soovisime, nii äge), lilli, veini, põlle, napsu, šokolaadi, ananassi, mälupulga, lauamängu (Dominion), golfipallid ning  Sebastian ja Conztanse (sakslased) tõid leiba ja soola! Oi kui soe tunne südamesse valgus! Nii lahe!
Viimased külalised lahkusid kell 1. Tunnike koristamist ja kell 2 sai magama.
Järgmise üritusena tuleb teha lauamängu õhtu, annan siis hinnangud mängule. Mängul pidi olema mitu osa, aga neid saab ka eraldi mängida.

Laupäeval ärkasime alles kell 12 päeval. Kell 15.00 otsustasin et on aeg midagi teha kuna õues oli võrratu ilm. Sõitsin autoga linna ja tegin 11,5 km matka  jõe ääres. Sama rada mis ma esimene aasta Rootsis tulles käsin. Seekord olin targem. Võtsin kaasa veepudeli ja kilekoti seente jaoks. Tarkus aga polnud piisav. Lõõmava päikese käes on selgelt 0,5 liitrit vett vähe 2h mataka jaoks, eriti veel siis kui eelmise päeva õhtusündmused on sinu kehast igasugusegi vedeliku välja imenud. Oma veevarude säästmiseks sõin teepeal marju ja lugesin hoolega oma lonkse. Sain seekord hakkama ja järgmine kord  olen jälle targem. Teel leidsin ka seeni. Ilusad kaseriisikad ja mõned puravikud.



Reede õhtul sai soolaleiva peol Pat`iga kokkulepitud, et pühapäeval lähme golfi mängima. Nii sai ka tehtud. Ilm oli võrratu, seltskond samuti.  Kõik jäid oma mänguga rahule. Ilus lõpp nädalale.  Õhtul kell 18 käis Per sulakat mängimas ja mina kupatasin kodus seeni J. Elus esimest korda.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home