Sunday, May 19, 2013

Uudiseid Rootsimaalt


Sain kätte rohelise kaardi golfis, kuigi üks kord harjutamist on veel kirjas. Ootame kannatamatult millal golfiväljak mängimiseks avatakse.
Per läks  9-13 mai vanemaid külastama ja sulgpalli võistlustele ja kuna loodus tühja kohta ei salli siis Sandra käis mul külas 9-12 maj. Ilmad ei olnud just kõike paremad sadas. Nii me siis istusime toas ja vahtisime telekat, mängisime kaarte ja vahetasime uudiseid. Reede õhtul käisime Tina juures õhtusöögil.
Pühapäeval kui olin Sandra lennujaama ära viinud otsustasin et aeg on teha kevadkülvi. Varemalt olin ostnud juba seemneid, tilli, peterselli ja murulauku. Esimese asjana külvasin tilli. Kuna mul spetsiaalseid lillepotte või nõusid polnud kuhu külvata siis panin mulla pooleks lõigatud mahla pakki.
13 mai, Esmaspäeval sain töökaaslase käest paprika taimi. Käisin poes ja ostsin ilusad värvilised potsikud ning istutasin taimed ümber. Kõik taimed on siia maani elus. Lisaks külvasin veel paprika veel tilli ja peterselli ja murulauku. Täielik rohenäpp. Nüüd on mul terve elutoa aknalaud potsikuid täis.
Esmaspäeva hilisõhtul kui kõik taimed olid istutatud ja seemned külvatud käsin Per`il lennujaamas vastas. Magama sai alles kell 12 ja teisipäev andis magamatus tunda. Õhtul kell 19 enam lihtsalt ei jaksanud olla ja viskasime korraks puhkama et laseme silma tunniks ajaks looja. Panin kella 20 helisema , et tunnist piisab. Kui aga kell 20 sai siis lükkasin seda sujuvalt edasi kuini lõpuks oli kell 20.40. Aeg oli tõusta.
Rootsi aja järgi kell 21 algas eurovisiooni võistlus (esimene poolfinaal). Pidasin kella 22 vastu ja siis  pidin ikkagi jälle unele alla vanduma ja pugesin voodi. Hiljem kui Per magama tuli sain teada et Eesti pääses finaali. Jehhu.
Kolmapäeval oli meil ilm nii ilus et töö juures tegime esimese lõuna õues. Hooaeg on avatud. Ikka mõnus on terassil istuda ja päikest nautida.
Neljapäeval sain teada huvitava Rootsi retsepti.
Saatsin Perile sõnumi ja kirjutasin: „Mis me täna õhtul süüa teeme?“
Per vastas: "Hmm"
Mina: „Oo, see on esimest korda kui ma sellisest toidust midagi kuulen. Kas sa tead retsepti ka ja  kuidas seda teha?
Per: Jah tean. 1 spl jah`i ja 2 tl ahnii`d, segada 2 liitri kalakastmega ja ongi valmis.
Tundus väga lihtne retsept aga õhtul me seda siiski valmistama ei hakanud vaid läksime kindlapeale välja- makaronid lihapallidega.
Reedel oli võrratu ilm, üle 20 kraadi sooja. Otsustasime et ostame peale tööd krilli ja lähme Bolideni tiigi äärde grillima.
Pele tööd saigi grill ostetud kodus pakkisime toidu ja õlled ja tegin veel jääkuubikutega jahutussüsteemi, et õlled ikka jahedana püsiksid ning asuimegi tutika grilliga tiigi äärde. Asjad pingile seadnud avasime esimese asjana grilli karbi. Sest grill tuleb ju ka kokku monteerida. Teise sammuna avasime õlled. Asusime monteerima. Saime juba grillile jalad alla kui selgus et ma olin unustanud jalgadele klambrid lisada mis peaksid tuhataldrikut hoidma. Mis siis ikka, veidi veel õlut ja jalad grillil jälle lahti, klambrid külge ja jalad tagasi. Üks õlu ja grill oligi koos. Ülimaitsev oli esimene grillliha.




Laupäeval käsime Chrisi juures lõunasöögil. Sõin elus esimest korda grillitud parti. Ja magustoiduks oli grillitud banaan šokolaadiga pluss jäätis ja vahtrasiirup. Nämm, nämm. Päike oli nii tugev et õhtul oli selg päris punane.
Pühapäeva lõunal käsime tiigi ääres KUBI mängimas, ilm oli lihtsalt nii võrratu, et ei raatsi toas istuda. Õhtul kell 18.25 oli mul lend Stockholmi. Olen kolme päevasel kursusel ja praegu istungi hotellis ja kirjutan blogi ning vaatan hoki MM.
Suvi on saabunud.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home