Sunday, September 09, 2012

Koolitus


Eelmine nädal oli mul Grade control block modeling koolitus. Olin tööl kella 6-17. Koju jõudes ajud kärssasid ja mitte midagi ei viitsinud teha. Seega see nädal on olnud sündmustevaene. Välja arvatud üks hea avastus.

Nimelt ostsime üleeelmine nädal lambi esikuss ja kella, et panna see suurde tuppa. Krabasin poest ka mingid kruvid, et kell seinale riputada. Koju jõudes hakkasime siis kohe tegutsema. Selgus et esikulamp ei vasta Rootsi standardile. Nimelt siin on standardiks see, et lampidel on olemas väike juhe mille saad lakke stepslisse lükata, siis ei pea juhtmetega lae alla mässama. Aga see oli tavaline lamp noh nagu Eestis. Otsustasime siis et viime lambi poodi tagasi.

Standard lamp Rootsis. Lambi tagumine külg: Väike juhtmete ühendus tuleb siiski ise teha, et see kaasas olev juhe lambi külge kinnitada. Aga see on väga lihtne, sest kõik on kenasti värviliseks tehtud.

Hakkasime siis kella seinale panema, aga kruvi raisk seina ei saa. Vaatasin siis pakilt et mis kruvid need on. Puidu kruvid. No kurja, peaks nagu hakkama saama, aga noh olgu ostame spetsiaalsed kruvid. Kirjutasin siis isale, et ja küsisin üle, et kas kipskruvi saab niisama seina keerata või on auk enne vaja puurida. Isa ütles, et saab nii sama. Selge, vaja osta uued kruvid. Ostsime siis uued kruvid. Sellised spetsiaalsed millel on metallist tüübel tagurpidi keermega. No ei lähe seina. Üritasin siis haamriga aidata aga tüübli ots murdus. No mida asja. Pärast kolmandat ja viimast tüüblit sai pilt lõpuks selgeks. Tegemist ei ole kipsiga vaid betooniga. No nii. Koputasime siis korteris seinad läbi ja leidsime ühe seina mis tundus et on kipsist ja nagu naksti läks kruvi seina ja saimegi lõpuks kellapaika.

Reedel ostsime uue lambi esikusse. Seekord oli kõik tipp topp. Panime siis lambi ülesse ja kontrollisime et kas töötab. Pirn ei läinud põlema. Proovisime teise pirniga. Ikka ei midagi. Meil on kaks kohta koridoris kuhu lamp panna. Otsustasime siis et kontrollime teist lambipesa. Aga seal ka pirn põlema ei läinud. No kurja küll. Kuidas kontrollida kas viga on lambis või lae kontaktis. Läksime laupäeval siis minu juurde, meil laes hea juurdepääs pistikule saab lihtsalt kontrollida kas asi on lambis. Lamp töötas. Nii et viga oli siiski Per`i esiku kontaktides ja mitte lambis. Hea seegi. Sest selle lambi ostukviitungit me alles ei hoidnud ja tagasi poleks saanud seda lampi viia.

Korteriotsing jätkub. Reedel käsime ühte vaatamas. Ka selle hind tõusis nii kõrgele, et otsustasime loobuda.

Nädal tarkusetera siis seekord ehitusvallast:
Betoonseina ikka kruvi niisama lihtsalt ei kruvi!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home