Saturday, April 28, 2007

case study

Kõik, lõpuks ometi on eksamid läbi. Saime ka väikse teate Inglismaa eksamite kohta. Kõik läbisid eksamid aga hindeid veel ei tea. Reedel tähistasime väikse grilliga oma viimast eksamit. Laupäeval alustasin „24” vaatamist ja pühapäeva lõunal grillisime šašlõkki ja just nimelt, lugesite õigesti. Tegin elus esimest korda ise marinaadi ja kõik söödi ära :D.
Esmaspäeval alustasime case study surpaci mudeliga. Oh jumal nalja kui palju. Kuna litsentse oli vähe siis pidime paarist töötama. Olin Anttiga paaris. Suutsime juba andmebaasi loomisel välja meelitada errori, millest meie juhendaja varem polnud kuulnud J. Alustasime siis otsast peale ja kuidagi saime ikka andmebaasi valmis ja ka andmed sisestatud. Kuna aga iialgi ei ole ideaal andmeid olemas, mis on ilma vigadeta, siis pidime kogu aeg andmeid parandama ja vigu eemaldama. Nii et kulutasime terve hommikupooliku sellele. Lõpuks avastati vead mida ei saa parandada, nii et saime uue algandmed ja jälle otsast peale. Saime oma ka oma algse blokk modeli valmis ning suutsime tekitada jälle mega errori, andmeid sinna kandes ja mitte ainult meie ka teine grupp. Nii et ei jõudnud esimene päev eriti mitte kuhugi. Ja loomulikult surpac jooksis veel mitu korda kokku ka.
Teisipäeva veetsime terve päeva Shellis, ja tegime grupitööd. Nimelt õli platvormi kavandamine. Geoloogia, kaevud, stockholders, sustainability jne.
Kolmapäeval saime siis lõpuks teada oma Case study grupid. Mina olen grupis, Rose, Hein, Andy ja Chris Z. Esimene päeva läks üldiselt hästi, alguses väike ajurünnak ja siis jaotasime töö. Mina sain uurimuseks kulla hinna nelja aasta pärast, ja turg kui meie kaevandus tööle hakkab. Olen ju hull majandus ekspert. Aga õnneks on meil toredad emeriitprofessorid Eestis, kelle käest saab nõu küsida.

Lõpuks on esimene nädal seljataga. Õppejõud oli meie tulemsutega rahul ja seega ei pidanud täna, laupäev hommikul kooli minema. (Kuigi osad läksid täna hommikul, sets surpac nõuab palju aega.) Saime oma NPV kätte ja ka kaevandamisviis on valitud. Esmaspäeval on püha, Queens day, aga ilmselt tuleb projekti kallal nokitseda. Ning ka nädalavahetuse veidike tööd 3-4 tundi päevas ilmselt. Uskumatu, et kahe nädala pärast on kõik läbi.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home