Monday, September 05, 2016

Aastaga kokaraamat

See, et septembris ei jooda, on juba vana uudis. Jah, taaskord jälle siis september ja kampaania septembris ei joo ja nii ka minaAga oleks vaja midagi uut. Mis võiks olla veel parem söömisest?  No olgu leidub asju aga neid on vähe. Söömine on töö mis toidab ning pakub tõelist naudingut.
Kui palju on teil kodus kokaraamatuid? 

Meil on kodus 31 raamatut (pildil on 30, leidsin ühe ajakirjade vahelt kui raamatuid tagasi riiulisse panin) pluss hunnik ajakirju ja kaustik retseptidega. Mulle/meile meeldib süüa teha ja ka loomulikult süüa. Ainuüksi aasia kööki puudutavaid raamatuid on meil 9.
Lugesin alles hiljuti uuesti raamatut Julie/Julia projekt. Esimest korda lugesin seda inglise keeles ja nüüd eesti keeles ja siis vaatasin uuesti ära ka filmi. Inspireeritud Julie/Julia projektist otsustasime Per`iga, et kokkame ühe raamatu otsast lõpuni läbi, kõik retseptid. Valisime raamatuks oma lemmiku Aasia retsepti raamatu. Kokku on raamatus  umbes 200 retsepti.
Meie eesmärk ei ole ennast ribadeks kokata (nagu Julie/Julia projektis). Valisime oma lemmikraamatu just sellepärast et sealt on palju retsepte tehtud. Tegemata on 65 retsepti. Seega täiesti sobilik 1 aastaseks projektiks 65 retsepti 52 nädalaga. 1,25 retsepti nädalas. Põhimõtteliselt üks uus retsept nädalas jääb aega ka sõprade juures õhtustamas käija. Tundub teostatav ja mida saab teha koos abikaasaga, perega, sõpradega nädalavahetusel, või mõnel argipäevaõhtul kui pärast pikka tööpäeva on veel jaksu ja tahtmist.
Meedias liigub igasuguseid kampaaniaid ja üleskutseid. Kõndides saledaks, septembris ei joo, icebucket challange, loe raamatuid, vaata filme jne.
Siin on minu üleskutse! Aastaga kokaraamat! Eesmärk on aasta jooksul teha kõik retseptid kokaraamatust mis sul kodus olemas. Vali endale meelepärane kokaraamat mis sul kodus olemas ja kui sul tõesti ühtegi ei ole siis mine osta üks. Aga siis vali tõesti selline mis vastab su võimetele ja soovidel. Kui soovid võta kõige õhem kui oled väga ambitsioonikas siis otsi ülesse kõige paksem, mõni toiduajakiri,  oma lemmik raamat kust on paljud retseptid juba tehtud või selline mille said kunagi kingituseks aga oled seda siiamaani kasutanud diivanilaua tasakaalus hoidmiseks, või mõni kindel valdkonna raamat, koogid, leivad, küpsised, grillimine, taimetoit, tervislik toit jne. Valik on teie! Kas või toidukalender kus on iga kuu uus retsept. Minu meelest kui mitte tavaliselt köögis askeldav inimene teeb aastas 12 uut retsepti siis võib ta vabalt endale õlale patustada ja rõõmustada: „Jess! Ma sain sellega hakkama!“ Pidage meeles te ei pea üksi kokkama, võtke kampa pere, sõbrad, sugulased, tuttavad.  
 Alguseks siis loeme 1 september 2016. 
Lappasime kokaraamatu läbi ja tulemuseks saime et meil on vaja aastaga kokata 10 linnuliha retsepti, 7 lambaliha (me ei ole veel ühtegi lambaliha retsepti sellest raamatust teinud, see saab olema katsumus) 5 liha, 11 kala, 20 juur-ja aedviljad (neid on ikka päris kõvasti, lubasin Per`ile et ta ei pea sööma neid mis sisaldavad seeni, lillkapsast või brokolit - need retseptid jäävad minu mängumaaks) ning 12 lisandid (side dish).  Kokku 65 retsepti.
Kes lööb kaasa „Aastaga kokaraamat“ ?


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home