Tuesday, September 12, 2006

Esimesed muljed

9 september.
Kohale jõudmine. Sadamasse läksin igaks juhuks varem. Lõpuks kui hüvasti jäetud tehtud ja toll läbitud jäin ootama kutset laevale, kuna ühtegi silti ei leidnud, millisest väravast ma oma laevale saan. Korraga teatati, et 5 min. veel ainult aega. Paanika, paanika. Õnneks nägin ühte naist, kellel käes oli samasugune pilet kui minul ja teda jälitades jõudsingi õigesse kohta. Ainult mina olen suuteline selliseid olukordi endale tekitama :D
Sadamas oldi mul ilusti vastus ja jõudsime hostelisse suurema vaevata. Ühikasse jõudsin sama aegselt ühe inglasega. Mõned inimesed olid veel enne meid tulnud, aga nemad olid linnas. Nii otsustasime ka meie minna Helsingit uurima ja midagi sööma. Lõpetasime pizza buffees kus 8 euro eest võis süüa nii palju kui tahad.

Ühika tuba on väike ja tagasihoidlik. Ei ole sama ühikas kus Helena EMC ajal oli. Elame kõik 6 korrusel. Tualett on koridoris, ning kuskil asub ka ühisköök. Saun on 7 korrusel ja iga hommikul kella 6.30- 9.30 tasuta.

Internetti saime tasuta kahele arvutile. Poisid jagasid kuidagi seda kahte, nii et nüüd on siis võimalik ka teistel mingil määral netti kasutada.

10 sept.
Kohtusin ülejäänud inglastega neid on kokku hetkel viis ja üks tüdruk pidi ka veel tulema. Sõitsid siia autoga. Käisime kohvi joomas ja poes üks sakslane oli ka. Kallis oi kui kallis on ikka kõik ja seda mitte ainult minule vaid ka sakslase ja inglaste jaoks. Muidugi poest saab ikka odavamalt kui kuskil väljas söömas käia. Näiteks hostelis maksab hommikusöök 6.30. Mõned käisid ja ütlesid, et sada raha see hommikusöök küll väärt ei ole.

Rose on minu uus toakaaslane. USA. Ja tal on sõber ka sealt James. Kokku on siin
6 sakslast
6 inglast
3 hollandlast
1 eestlane
2 soomlast
2 USA
1 kanada
1 poolakas
Soomalased hostelis ei ela. Kokku 22 inimest
Paljudega eriti sakslaste ja hollandlastega, kes on ISW käinud on meil ühiseid tuttavaid. Ka üks eesti ISW olnud hollandlane Hein on nüüd EMCel.

Kuigi olen õppinud Britti_Inglise keelt saan ma ameeriklastest ja canadakast palju paremini aru ja seda räägivad ka teised :D

11 september
Esimene koolipäev. Tutvustav loeng ja paberite täitmine. Pool päeva kulus selle peale, et saada kuukaart. Käisime kolmes kontoris ja mingi 5 paberit tuli täita. Nüüd võime lõpuks sõita vabalt, jeah. Muidugi kuukaart maksis kenakese summa. Nägin ka eestlasest tuttavat, ta õpib laevaremondi asja :D Alustas see aasta magistrit ja on siin kaks aastat.

Õhtul soomalste poolt väike tutvumine saunas kus olid ka meie professor Soomest Särka ja Hollandist Hans. Hollandist on 3 tudengit, kaks Delftist ja üks muialt, kooli nime ei mäleta. Anyway, see kes pole Delftist on geoloogia taustaga ja väike norimine on mäekate ja geoloogide vahel. Sõbralik nagu meilgi :D
Õhtu oli väga mõnus. Poistele ja tüdrukutele oli saun eraldi. Kokku on meid siin 5 tüdrukut. Õhtu jooksul sai jälle mõned nimed selgeks õpitud :d ja mõned said ka juba hüüdnimed :D

Saime kätte ka oma nädalase kava ja kool algab iga päev kell 9.15 nii et polegi väga hull. Hommikul sõidame kooli kuskil 40 min. Tunnid kestavad igapäev kuskil 16. eks homme näeb.

12 september. lõpetasime Rosega just oma esimese kodudöö aines: Mining Technology and Economics. Selline kodutöö on Eestis tavaliselt kursuse või ainetööna :D. Jääme aga rõõmsalt homset ootama.
Tervitused kõikidele. Aire

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home